Ma 2025. szeptember 06. szombat van, Zakariás névnapja
Vacsoracsata
2012.11.12. 10:27 | Utoljára módosítva: 2012.11.12. 10:28
A Debreceni Egyetemen tanuló külföldi cserehallgatók idén is megmutathatták főzőtudományukat. A különböző kultúrák ízei csaptak össze a november 8-án rendezett eseményen. Az első díjat a portugál ételkülönlegességeket készítő diákok nyerték.
A 2012/13-as tanév őszi félévében több mint 100 hallgató vesz részt részképzésben a Debreceni Egyetemen. Többségük az Erasmus-program keretében érkezett Európából, de vannak köztük akik Japánt, Koreát, vagy az Egyesült Államokat cserélték fel néhány hónapra Magyarországgal.
Számukra rendezi meg a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága minden félévben az Eurodinner névre keresztelt „vacsoracsatát”, amelyen valamennyi hallgató lehetőséget kap, hogy bemutassa hazája ízeit, hagyományos, vagy kevésbé hagyományos ételeit. A november 8-i gasztronómiai megmérettetésen amerikai zabpelyhes süti és francia quiche éppúgy megtalálható volt az étlapon, mint az olasz tészta vagy a finn rakott zöldség, de nem hiányozhatott a palettáról a magyar paprikás krumpli és a túrós rétes sem.
Az Erasmus-koordinátorokból álló zsűri döntése alapján végül a portugál ételkülönlegességek nyerték az első díjat, a szlovák és a török csapat pedig a második, illetve harmadik helyen végzett. A dobogósok jutalma egy-egy üveg magyar bor volt.